Ajo-ohje ja pysäköinti

NARVAN MARKKINAT

-->

Ajo-ohje ja pysäköinti 

 

 

Niin kuin alla olevista kartoista näet, Vesilahden Narva on useiden kaupunkien ympäröimä, keidas liikekeskusten ympäröimänä! 30-50 kilometriä on Tampereelta, Nokialta, Sastamalasta, Huittisista, Toijalasta ja Valkeakoskelta. Kaikki tiet Narvaan ovat nykyään erinomaisia ja viihtyisiä kestopäällysteteitä, joita on hauska ajella. Näitä teitä ajellessasi tutustut samalla ikivanhaan suomalaiseen kulttuurimaisemaan. Matka historialliseen Narvaan on jo sellaisenaan kultuuritapahtuma!

 

Kaikki Narvaan johtavat tiet ovat perustaltaan ikivanhoja ja juuri sen vuoksi elämyksiä. Tie Sastamalasta Narvaan eli Narvantie eli Narvanmatkantie lienee peräisin jo kaukaa rautakaudelta. Sama tie tuo väkeä Akaan seudulta ja Hämeenlinnasta asti.

 

Tie Urjalasta ja Halkivahasta on sekin rakennettu keskiaikaisten Turunpolkujen tuntumaan. Maantieksi se saatiin hätäaputöin nälkävuosien aikaan. Kukaan ei tiedä, milloin Tie Nokialta Laukon kartanoon ja Narvaan on syntynyt - ehkä jo ennen Matti Kurkea.

 

Tampereelta Lempäälän kautta Vesilahteen tuova tie on samoin vanha, ainakin rautakautinen. Suomelan Elinan kotipaikan eteläpuolella Keihosissa tie yhtyy vanhaan Narvantiehen. Alkuperäisten Narvan markkinoiden aikana loppusyksyllä tultiin säästä riipuen jäitä tai talviteitä (hiidenteitä) myöten.

 

Ajo-ohje

Lempäälässä Tampereen suunnalta tuleville:

 

 

Markkinoiden yhteydessä on myös järjestetty opastettuja kierroksia niin markkina-alueen tuntumassa kuin myös Vesilahdessa. Niistä tiedotetaan erikseen. Ennakkotiedustelut: p. 050 3895 265 tai satu.karvinen@vesilahti.fi

Akaassa Helsingin- ja Turku-Loimaa suunnalta tuleville:

Yhteistyössä: