Narvan Markkinat 2010
Narvan "Tähti" Nuorisoseura herätti Narvan Markkinat uudelleen eloon vuonna 1965 viiden vuoden välein tapahtuvaksi mittavaksi kotiseutujuhlaksi. Narvan Markkinoilla markkinamyynti on ollut aina keskeistä, mutta sen ohessa on myös monipuolista ohjelmaa. Kesällä 2010 juhlittiin kymmenensiä Narvan Markkinoita! Väen tarkka määrä ei ole selvillä, mutta oletettavasti väkeä oli kaikkiaan yli 20000

Torstaina 8.7.2010 sytytettiin tervahauta sekä kuultiin esitelmiä ja musiikkia. Päivät perjantaista sunnuntaihin olivat varsinaisia markkinapäiviä, jolloin alueella oli yli 100 laadukasta markkinamyyntikojua. Tämän lisäksi nähtiin historiallinen kulkue, kuultiin professori Hannu Katajamäen esitelmä maaseudun omavaraisuudesta ja läheisyydestä. Ohjelmaa järjestivät myös Aamulehti, Vesilahden seurakunta ja Teatteri Kurki. Konserteista vastasivat Narvan Soittokunta ja Narva Big Band. Lapsille ja nuorille oli oma nurkkauksensa alueella. Siellä puuhaa löytyi kaikille. Mukana hauskanpidossa olivat Sinikka ja Tiina Nopola sekä Taru ja Siina. Aina iltaisin tanssittiin Iskelmälavalla.


Torstai-iltana yleisö odotteli sankoin joukoin tervahaudan syttymistä. Ja syttyihän se.


Perjantaista sunnuntaihin katseltiin ja kuunneltiin historiallista kulkuetta.


Tottakai markkinoila oli myös myytävää. Kojuja oli yli 100.


Käsityötuotteet olivat hyvin suosittuja.


Koruja löytyi useasta kojusta.


Kojujen kiertely vei paljon aikaa. Monenlaista mielenkiintoista ostettavaa löytyi etsijälle. 


Lisäksi paikalla oli useita toimintaansa esitteleviä yhdistyksiä ja kansalaisjärjestöjä.


Lapsille oli järjestetty erinoimaisen viihtyisä soppi viileän metsän keskeltä - muualla lämpöä oli lähes 30 astetta! Tässä laulattajina ja leikittäjinä ovat muskariopettajat Taru Mäkimattila ja Siina Hirvonen. Alueella oli lisäksi lukuisia toimintapisteitä missä sai tehdä vaikkapa variksenpelättimiä, ruokkia eläimiä, pelata, rakennella jne. Suosittujen lastenkirjojen (Risto Räppääjä, Heinähattu ja Vilttitossu jne.) kirjoittajat Sinikka ja Tiina Nopola esiintyivät myös alueella.


Tarun ja Siinan mainio pikkuorkesteri tuntee nimen Rytmirumpu. Esiintymispaikka ei nyt tällä kertaa ollutkaan aivan tavallinen näyttämö, vaan hevoskierto, jota on käytetty vielä 1900-luvun alkupuolella puimakoneiden voimanlähteeksi.


Teatteriesitys kuului luonnollisesti ohjelmaan. Tässä menossa Teatteri Kurjen komedia.



Iltaisin tietenkin tanssittiin markkinalavalla.