Narvan torin logo

Vesilahden Narvassa lauantaisin alkaen klo 8.00

Tarjolla on kaikkea sitä, mitä torilta yleensäkin saa!
Kahviteltta avautuu jo klo 8.00 ja torimyynti klo 8.30

Järjestäjinä Narvan toritoimikunta, Narvan Kylä ry ja Vesilahden kunta

Mikä on Narvan tori?

Vielä 1900-luvun vaihteessa Narvan toripäivät ilmoitettiin almanakassa. Vaikka tori menneinä vuosikymmeninä oli hieman hiljaisempi, se on nykyään hyvin suosittu toritavaroiden ostospaikka joka lauantai alkaen klo 8.30. Myyjiä on kymmeniä ja ostajia vähintään satoja. Kesätorin paikka on hieman vaihdellut. Se oli monta vuotta Maalaisserkun eli entisen Vesilahden Osuusmeijerin pihassa, mutta nyt se on Ristiveräjän päiväkodin vieressä suurehkolla asfaltoidulla alueella. Juhannuksena tori on perjantaina. Toripäiviä on ollut myös syksyisin ja talvisin; aika ja paikka on ilmoitettu erikseen.

Narvan
tori

Haluatko myydä Narvan torilla?

Jos haluat myydä Narvan torilla jotakin, ota yhteys Leena Virtaan puh. 040 4106216. Häneltä saat tarkemmat ohjeet torimyynnistä. Joistakin tuotteista on toisinaan kova kysyntä!

Jokainen vappu Narvan soittokunta aloittaa torikesän vappukonsertillaan. Näin tänäkin vappuna.
Narvan
tori

Mitä Narvan torilta saa?

Narvan torilla myydään hyvinkin erilaisia tuotteita. Uunituoreet leivonnaiset ovat suosituimpia. Pöydiltä löytyy myös vihanneksia, juureksia, perunoita, marjoja, makkaroita, sieniä, kahvia, hedelmiä, talkkunajauhoja, tekstiilejä, kirjoja, kortteja, antiikkia, keräilytavaroita, kirpputorituotteita, koppia ja ties mitä. Myyjiä käy melko laajalta alueelta, samoin ostajia.

Torilla käydään muutenkin vaan!

Torilla on usein myös esiintyjä, viereisessä kuvassa oleva etevä taiteilijaryhmä on Venäjältä. Tori on paikka, jonne tullaan, vaikka ei olisi aikomustakaan ostaa mitään. Torilla kuulee viikon jutut. Jokaisella Narvan torilla voi nähdä pieniä ihmisryhmiä, joissa kukin kertoo kuulumisiaan. Hoidetaan asioita, suunnitellaan, päätetään asioista, joku puhuu kummia, joku perättömiä, toiset nauravat... Näitä kaikkia kuulee vain torilla. Keskikesällä torilla näkee paljon Vesilahden kesäasukkaita, joiden lukumäärä lienee tuhansissa.

Narvan
tori
Narvan torin herkkuja

Koko kylä on toria

Vappuna ja joskus muulloinkin tapahtumia on kylässä missä vain. Nykyajan Narvan Markkinat katkaisevat elämänrytmin joka viides vuosi. Toisinaan kylän Kauppa-aukiolle pysähtyy kuorma- tai pakettiauto, myyjä levittelee tuotteensa auton ympärille, koppia, tekstiilejä, taidetuotteita, nahkaa, harvinaisia esineitä tms. Kauppa käy.

Monenlaista väkeä

Narvan torilla käydään kauppaa, jutellaan tuttujen ja outojen kanssa sekä juodaan vaikkapa kahvia. Näin on tehty satoja vuosia. Koska Narva on ikimuistoisista ajoista lähtien ollut kauppapaikka, väki on aina ollut sen mukaista. Alkuperäisillä markkinoilla 1700-luvulla kauppa oli kiivasta ja hieman hulinoitiinkin. Posetiivari apinoineen kerjäsi sata vuotta sitten ja tinurikin joskus huijasi kylän emäntiä. Sirkus keräsi väkeä 1950-luvulla - ja huutokauppa aina.

Kylällä voi vastaan tulla niin professori, proviisori, pappi, maanviljelijä kuin kulkurikin. Kieliäkin tarvitaan, kun vierasmaalainen mökineläjä kyselee suutaria. Miten vain. Kyllä mahdut joukkoon.

Narvan
tori 25.6.1999
 

Tervetuloa Narvan torille!

Narvan
tori 20.6.