Myyntireskontra

Myyntireskontran ruutukuva

Ykkösen myyntireskontra on kiinteästi sidoksissa laskutusohjelmaan. Jokainen laskutus synnyttää automaattisesti oman reskontransa ja jokainen uusi lasku siirtyy automaattisesti myyntireskontraan. Myyntireskontrasta laskuja ei voi poistaa, vaan ne vain merkitään maksetuiksi. Näin voidaan koska tahansa saada selville laskutuksen maksuhistoria.

Myyntireskontran perustehtävä on pitää kirjaa laskujen maksamisesta. Sen vuoksi laskun maksaminen on merkittävä myyntireskontraan. Työn voi tehdä käsin lasku laskulta, mutta jos käytettävissä on pankkiyhteysohjelmisto, työ käy helpommin. Ykkösen myyntireskontralle voi ilmoittaa pankkiyhteysohjelmiston tuoman viitetiedoston sijainnin. Ohjelma tutkii tiedoston ja merkitsee löydetyt viitenumerot maksetuiksi.

Myyntireskontrasta saadaan kaikki tärkeät, kirjanpitoon liitettävät tulosteet: jonakin aikavälinä tehdyt laskut, maksetut laskut ja maksamattomat laskut. Reskontralistassa ja asiakaslaskelmassa maksutilanne on luokitettuna asiakaskohtaisesti. Maksusuoritukset voivat myös mennä suoraan kirjanpitoon.

Jos jokin lasku on jäänyt maksamatta, unohtaneelle voi lähettää joko tavallisia tai tiukemman sävyisiä karhukirjeitä. Karhukirjepohjat ovat vapaasti muokattavissa.

Narvasoft Ykkönen TH2006