Ostoreskontra

Ostoreskontran ruutukuva

Tulevat laskut kirjataan ostoreskontraohjelmaan maksamisessa tarvittavin tiedoin. Osa tiedoista voi tosin olla jo valmiina poimittavissa laskuttajarekisteristä. Laskujen maksaminenkin tapahtuu yhä useammin suoraan ostoreskontrasta. Ostoreskontria voi Ykkösessä olla useampia kuten kaikkia muitakin osaohjelmia.

Yhä suurempi määrä laskuista liikkuu jo tietoverkoissa. Ostoreskontraan voidaan lukea pankkiohjelmiston välittämä Finvoice -muotoinen lasku. Tarvittavat tiedot luetaan ja mahdollisesti lisätään uusi asiakas. Tullutta laskua voi myös tarkastella selaimella ja vaikka tulostaa siitä.

Ostoreskontrasta voit tehdä erilaisia listauksia ja tulostuksia, joilla saat selville laskujen maksutilanteen. Esim. listaus tiettyyn päivämäärään mennessä maksettavista laskuista, tietyllä aikavälillä saadut laskut, tietyllä aikavälillä maksetut laskut, reskontralista jne. Toiminnot käynnistyvät ostoreskontran ylävalikosta tai pikavalinnoin. Kenttäkohtaisia lisäopasteita saat ostoreskontran alariveiltä.

Ykkönen ei sisällä eräajopankkiyhteysohjelmistoa, mutta sellaisen voi hankkia pankista tai pankkiyhteysohjelmistojen myyjiltä. Ykkönen voi kuitenkin rakentaa tällaiselle ohjelmalle siirtotiedoston, joka on tarkistuksen jälkeen lähetettävissä pankin tietokoneelle. Ykkönen voi myös lähettää maksatustiedot suoraan pankkien ONLINE -palveluihin, esim. Infotelin kautta (Solo, Rahalinja, OP:n verkkopankki jne).

Ostoreskontra voi tarvittaessa siirtää tiedot myös kirjanpitoon. Tiliöinnin voi tehdä myös kustannuspaikoittain.

Narvasoft Ykkönen TH2006