Puhallinmusiikkikursseja Narvassa



Nämä ovat käyrätorvia.

Viimeisin puhallinsoittajien alkeiskurssi alkoi syksyllä 2022.

Vuoden 2009 kurssia mainostettiin näin.
Mukaan kursseille voivat tulla yleensä kaikenikäiset.

Soittaminen ryhmässä on entistäkin hauskempaa, kun mukana on myös vähän pidemmälle ehtineitä. Alkusyksystä aivan vasta-alkajille pidetään harjoituskerran alussa alkeisoppitunti, jotta opitaan nuotit ja löydetään ääni soittimesta. Lopputunnista vasta-alkajatkin pääsevät soittamaan edistyneempien kanssa, koska uusille annetaan yksinkertaisemmat nuotit - edistyneemmät soittakoot mutkikkaammat nuotit! Joillakin kesäleireillä on harjoiteltu myös Big Band -musiikin alkeita. Rytmimusiikkiakin on siis toisinaan luvassa!!!

Jos et omista soitinta, voidaan katsella, löytyisikö Narvan Soittokunnan varastoista vielä jotakin. Jos haluat ostaa soittimen, annamme neuvoja. Voi myös olla, että et tiedä minkä soittimen valitsisit. Tule katsomaan, esittelemme soittimet (esim. huilu, klarinetti, oboe, fagotti, saksofoni, trumpetti, käyrätorvi, pasuuna, baritoni, tenori, altto, tuuba, basso, kitara, lyömäsoittimet jne.).

Jos omistat jo soittimen, mutta et enää jaksa soittaa ja haluaisit myydä soittimesi, ilmoita asiasta meille, jotta saisimme soittopelin kiertoon. Internetistä soittimia löytyy suuria määriä (esim. www.tori.fi)

Jos olet jo soittanut jotakin, mutta koko asia on päässyt hieman unohtumaan, yritä nyt uudestaan!

Etsimme mielenkiintoisia kappaleita ja käymme isommilla orkestereilla välillä esiintymismatkoilla. Orkesterileiritkin ovat aina olleet varsin hauskoja! 

Mikäli haluat perehtyä soittamiseen oikein syvällisesti, etsiydy joko yksityisopetukseen tai musiikkiopistoon.

Puhallinsoittajien alkeiskursseja on järjestetty vuodesta 1972 lähtien. Välillä on pidetty muutama taukovuosi. Toisinaan kurssit ovat olleet Big Band-kursseja.

(Oheiset kuvat: Timo Mäki)
Lisätietoja: Yrjö Punkari 040 7463070 (ymp@sci.fi)