Kowan teknolokian kylä Rämsöö

Rämsööläisiä sivuja:

Vuonna 2007 Rämsöö valittiin Vuoden Valtakunnalliseksi Kyläksi!

 

Suonojärvi
Lanajoki Rämsöö, jonka alueeseen kuuluvat myös kylät Kalliomaa, Rudangonmaa ja Suonola, sijaitsevat Vesilahden läntisimmässä osassa. Alueen keskipisteenä on pitkänomainen ja kirkasvetinen Suonojärvi, joka laskee Lanajokea pitkin Kuloveteen. Rämsöö tunnetaan kylätoiminnastaan, Kowan teknolokian päivistä, näytelmäharrastuksista ja erikoisesta luonnostaan. Kylä onkin valittu maakunnan toimeliaimmaksi kyläksi!

Rämsöön kyläkerhon konttori vastaa arkisin klo 9-16.
Puhelin on (03) 373 8941. Matkapuhelin: 040 7036208
Kotisivu: http://www.ramsoo.fi

 

Kowan Teknolokian Päivät® -tapahtuma on järjestetty vuosittain toukokuun lopulla, yleensä viimeisenä viikonloppuna. Silloin lauantain ja sunnuntain on täyttänyt petrolin, höyryn, tervan ja rasvan katku! Tosin tällä hetkellä kowa teknolokia on laitettu alkuperäisessä muodossaan varastorasvoihin. Jotakin muuta on sen sijaan tilalla.

Väkeä on tapahtumassa tuhansittain joka puolelta Suomea. Kunnon konemiehet ovat tulleet joka vuosi.  Aina on ollut esillä myös muutamia uusia koneita ja työtapoja. Tapahtuman tuotto on käytetty itse tapahtuman kehittämiseen, saaduilla varoilla on ostettu ja kunnostettu vanhoja koneita ja rakennettu lisätiloja. Tutustu lähemmin Kowaan Tekonokiaan!

Vuodesta 2008 lähtien Rämsöössä on ollut tarjolla teatteria ja Moottorimusiikin festivaali.

Tervetuloa!

Marshall