Vesilahden
Kotiseutumuseo

Museo on avoinna 1.6. - 31.8. joka sunnuntai klo 12.00-15.00.
Sisäänpääsymaksu vapaaehtoinen.

Museon osoite: Ylä-Narvantie 108, 37470 Vesilahti

Museolla on myynnissä vesilahtelaisaiheista kirjallisuutta, kortteja, käsitöitä, pikkuesineitä ja usein myös leivonnaisia. Opastuksesta ja tilojen varauksesta voi sopia esim. seuraavien henkilöiden kanssa:

  • Hilkka Rantala 050 3717159
  • Hilkka Salo 0400 948882

Museoalueesta lisää Narvan Markkinoiden sivulla

Museoon liittyviä sivustoja:
Kotiseutumuseo


PERINTEISET KÄDENTAIDOT -HANKE

Vesilahden museoyhdistys on tarjonnut monivuotisen toimintansa yhteydessä työnäytöksiä perinnekäsitöistä erilaisissa kotiseutumuseon tilaisuuksissa. Nykyinen innostus luonnon- ja kierrätysmateriaaleihin sekä tuunaukseen on luonut tarpeen oppia vanhoja kädentaitoja, joihin museolta on kyselty neuvoja. Vanhojen taitajien määrä on kuitenkin nopeasti vähenemässä.

Ratkaisuksi museoyhdistys on nyt suunnitellut kehittämishankeen, jonka avulla käynnistetään ympärivuotinen kerhotoiminta, jossa vanhat mestarit voivat siirtää perinteisiä kädentaitoja nuoremmille sukupolville. Kerhoissa opastetaan tekemään itse hyödyllisiä tuotteita kotiin, jopa myyntiinkin, esimerkiksi leipää, leluja, asusteita, tallukkaita, tarvekaluja ja koriste-esineitä tai riukuaitaa ja pärekattoa. Kerhomalleja kehitellään hankkeen aikana niin, että syntyy kaiken ikäisille avoimia, helppoja, osallistumisen ja tekemisen pajoja, lähelle asukkaita.

 

TULE TUTUSTUMAAN TOIMINTAAN JA TILOIHIN

Museoyhdistys kutsuu kaikki kiinnostuneet tutustumaan Narvan Monitoimitalolla, Kestintie 2, sijaitseviin tekstiili- ja teknisen käsityön tiloihin, joissa alkavat ompelu- ja puutyöpiirit pyöriä heti kun ryhmäläiset ja ohjaajat löytävät toisensa.

Ompelupiirissä voi saada ideoita tuunata vanhasta uutta tai tehdä erilaisia tilkkutöitä. Jokainen voi myös tehdä omia ompelutöitään mielensä mukaan. Samoin puutöitä voi valmistaa tarpeen mukaan, mutta ryhmässä saa parhaiten vinkkejä vanhoilta taitajilta materiaalin hankinnasta lähtien. Tehdään yhdessä ja laitetaan tietotaito kiertämään!

Ilmoittaudu ohjaajaksi numeroon 050 3717159, Hilkka Rantala.

Vihdantekoa

Lanan myllyn rattaiden pienoismalli

Lankoja