Pääsivulle Yleistä Laskutus Palkanlaskenta Kirjanpito Reskontrat Tulostus Muut

Muutoksia reskontraohjelmiin

Sekä myynti- että ostoreskontrien tulostusvalikot on uusittu 2001 kokonaan. Valintoja on lisätty huomattavasti niin alkuehtoihin kuin tulostusmuotoihinkin. Samalla on korjattu monia epäjohdonmukaisuuksia.

Myyntireskontrat

Myyntireskontriin on tehty muutamia muutoksia ja korjauksia. Siirtymisvaihe euroihin edellytti useita muutoksia mm. pankkiyhteysjärjestelmään. Ohjelma osaa päivittää mm. euroilla vanhoja markkareskontria. 

Maksetut laskut voi viedä kirjanpitoon tositeryhmittäin. Tositeryhmän numero annetaan kuitenkin laskutuksen puolella (ESC- tiedosto, Alt-M) ja se voi olla sama tai eri kuin laskutuksessa (&KpTositeryhmät ).

Korkolasku tehdään reskontran ylävalikosta. Ohjelma luo automaattisesti uuden laskun, johon tulee myöhässä maksettujen suoritusten korot. Korkolaskua ei oikeastaan voi tehdä ennen kuin lasku on maksettu (myöhässä!).

Jos kuitenkin halutaan lisätä korko jo karhukirjeeseen, on karhupohjaa muutettava seuraavanlaiseksi:

Lasku no: $LASKUNRO
Eräpäivä: $ERÄPÄIVÄ
Viite: $VIITE
Summa: $SUMMA
Maksamatta: $MAKSAMATTA
Korko: $<K 11% MAKSAMATTA ERÄPÄIVÄ 7
Huomautusmaksu: 40.00
---------------- ----------------------------------
YHTEENSÄ: $<T 11% MAKSAMATTA ERÄPÄIVÄ 7 40.00

Edellä oleva laskee ja ilmoittaa alkuperäisen avoinna olevan summan ja laskee sille 11 prosentin koron tästä päivästä 7 päivän päähän. Huomautusmaksu ei tietenkään ole pakollinen.

Muuan mahdollisuus on lisätä korko seuraavan laskun yhteydessä yhdeksi laskuriviksi. Tämä tapahtuu laskutuksen puolella kohdasta 'Teknisiä toimenpiteitä' alakohta '12. Kokoa asiakkaan myöhästyneistä maksuista korkolaskurivejä'.

Jos haluat vielä liikkeesi logon karhukirjeisiin, lisää jonnekin alimmille riveille esim seuraava rivi:
<>BMP X Y Resoluutio bittikarttatiedosto
Esim:
<>BMP 100 100 300 JOKULOGO.BMP

Ostoreskontra

Ostoreskontraohjelmaa on paranneltu monin osin, myös joitakin virheitä on korjattu. Laskujen maksatustietojen siirto pankkiyhteysohjelmistoon on ollut jo pitkään mahdollista. Ostoreskontra muodostaa LMP-tiedoston siirtoa varten. Tärkeää on antaa omissa tiedoissa (F3) oma Y-tunnus sekä valuutta.

Ostoreskontrasta laskutiedot voi siirtää kirjanpitoon aiemman siirtotavan lisäksi myös tositeryhmittäin. Tositeryhmän numero annetaan tositekentässä ja tositeryhmän käyttö tehdään mahdolliseksi F3-asetusten viimeisellä rivillä. 0 = Ei käytetä tositeryhmiä, 1 = Siirretään OR:n tositenumero kirjanpidon tositenumeroksi ja 2 = OR:n tositenumerokentässä on tositeryhmän numero. Tämän lisäksi kentässä voi olla välilyönnillä erotettuna OR:n omakin tositenumero. Kirjanpito-ohjelma etsii tositenumeroryhmän ensimmäisen vapaan numeron ja antaa sen siirtyvän tapahtuman tositenumeroksi. Tositeryhmät on kuitenkin ensin avattava kirjanpidon puolella.

Laskuja ei enää voi maksaa millään OnLine palvelulla.